Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

Voordelen van een binnen rollator

  • Smaller frame
  • Kleine draaicirkel
  • Lichtgewicht
  • Opvouwbaar

Rollator voor binnen

Ook binnenshuis het gemak en veiligheid ervaren van een loopsteuntje? Gemino heeft vele rollators in het assortiment die ook voor binnen geschikt zijn. Deze indoor rollators zijn specifiek ontwikkeld voor het gebruik in huis. Denk bijvoorbeeld aan het loopje naar de keuken of toilet. Met een rollator voor binnen beweegt u zelfverzekerd door uw eigen huis! 

De voordelen een rollator voor binnen

De binnenrollators van Gemino zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in huis. Wanneer u moeilijkheden ondervindt met lopen, biedt een indoor rollator de steun die u zoekt. U kunt u zelfstandig door het huis bewegen, voor bijvoorbeeld het openen van de voordeur, een toiletbezoek of het halen van een kopje koffie in de keuken. Breidt uw rollator uit met een dienblad om drinken, maaltijden of hobbyspullen gemakkelijk zelf mee te nemen. Een rollator voor binnen geeft u de regie! 

Indoor rollators: waar moet die aan voldoen?

Of een rollator binnenshuis te gebruiken is, hangt van een aantal dingen af. U wilt natuurlijk dat de rollator gemakkelijk om obstakels heen kan manoeuvreren. Daarom zijn de rollators die geschikt zijn voor binnen, voorzien van goede wendbaarheid. Het is ideaal als een rollator een kleine draaicirkel heeft, zodat u ook in kleine ruimtes om kunt keren of een bocht kunt maken. Naast de goede wendbaarheid van onze rollators, hoeft u niet bang te zijn dat u blijft haken met de rollator wanneer u de hoek om gaat. Gemino rollators hebben een beschermende stootrand. Hierdoor kunt u zorgeloos wandelen.

Daarnaast zijn indoor rollators lichtgewicht en compact. Je kunt de binnenrollator gemakkelijk zonder al te veel kracht vooruit duwen, waardoor het lopen met de rollator moeiteloos is. Heeft u de rollator niet nodig of moet hij even uit het zicht? Door de compacte ontwerpen zijn de indoor rollators ook eenvoudig om op te bergen. 

Rollators van Gemino binnen gebruiken

Vrijwel alle rollators van Gemino kunt u zowel binnens- als buitenshuis gebruiken. Alle Gemino rollators hebben gemiddeld een kleinere draaicirkel dan rollators van andere merken. Wel is het belangrijk om zeker te weten dat u met de rollator ook door de deur past. In onze rollatoroverzicht geven wij daarom aan of de rollators S (smaller) of M (medium of standaard) zijn. De smallere modellen kunnen uiteraard gemakkelijker door de deurpost. Liever zeker weten? Bij alle modellen staan ook de afmetingen weergeven.

Er zijn wel een aantal rollators die extra geschikt zijn voor binnenshuis. Zo zijn de Gemino 30 en de Gemino 30 Speedcontrol een goede keuze door hun kleinere draaicirkel. De Gemino 20 heeft een aantrekkelijke prijs en is ook zowel binnen als buiten te gebruiken: een slimme keuze dus! Bent u op zoek naar een rollator met extra comfort die u ook binnen kunt gebruiken, kies dan bijvoorbeeld voor de Gemino Comfort 30. Door de extra grote banden rijdt u met deze rollator met gemak over obstakels, zoals drempels, heen. 

De speciale binnenrollator voor looptraining

De rollator die Gemino speciaal voor binnenshuis ontwikkeld heeft, is de Gemino Walker 30. Deze rollator heeft alle voordelen van de reguliere Gemino 30 serie, maar biedt net een beetje meer ondersteuning. Door de verhoogde armschalen geeft deze binnenrollator meer comfort. Dit maakt het model uitstekend voor looptraining of revalidatie. De armsteunen geven de ondersteuning die u nodig heeft om ook binnenshuis weer stappen te maken.

Indoor rollators testen: welke past bij u?

Om erachter te komen voor welke rollator u moet kiezen, kunt u het beste een afspraak maken bij een van de erkende Gemino dealers. Hier kunt u meerdere indoor rollators testen en verschillende modellen bekijken. Even een testrondje lopen en het frame aanvoelen. Daarnaast staan de experts voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u passende adviezen te geven. Zo bent u verzekerd van een Gemino rollator die voldoet aan uw wensen en behoeften en past bij uw leefstijl!

Bent u benieuwd en wilt u alvast oriënteren? Doe dan onze rollator test! Met deze test ontdekt u waar een rollator voor u aan moet voldoen. Daarnaast kunt u ook onze brochure bekijken. Hier staan de belangrijkste specificaties per rollator samengevat.