Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

Parkinson rollators

  • Omgekeerd remsysteem
  • Lichtstraal voor overwinnen loopblokkade
  • Eenvoudig in te klappen

Parkinson rollators

Veilig en zelfstandig kunnen bewegen, dat is natuurlijk wat u graag wilt. De ziekte van Parkinson kan dit bemoeilijken. Parkinson is een ingewikkelde ziekte in de hersenen die het evenwicht aantast, maar ook het gevoel van stabiliteit vermindert. Een speciale rollator is daarom een goed hulpmiddel om de vrijheid terug te krijgen. Vooral bij de ziekte van Parkinson is een ommetje maken en regelmatig een frisse neus halen belangrijk. Het lichaam bewegen en in conditie blijven zorgt namelijk dat u fysiek zo sterk mogelijk blijft. Gemino heeft daarom speciaal Parkinson rollators ontworpen. De rollator zorgt voor extra steun en stabiliteit en geeft u een stukje bewegingsvrijheid terug. Ga veilig en vertrouwd op pad met een speciale Parkinson rollator. 

De extra veiligheid van een Parkinson rollator met sleeprem

De Gemino 30 Parkinson rollator heeft een aantal kenmerken en eigenschappen die ervoor zorgen dat iemand met de ziekte van Parkinson volledig op het hulpmiddel kan vertrouwen. De rollator is speciaal ontworpen en afgestemd op de specifieke behoefte van een Parkinsonpatiënt. Zo is de rollator standaard uitgerust met een vertraagrem die extra weerstand biedt. Hierdoor heeft u een gelijkmatig looptempo. De hoeveelheid van de weerstand kunt u zelf instellen, waardoor de rollator aan te passen is aan uw kunnen. 

Ook is de Parkinson rollator voorzien van een omgekeerd remsysteem. Wanneer u tijdens het lopen de hendels loslaat, zal de rollator onmiddellijk stoppen. Dit verhoogt uw veiligheid wanneer uw lichaam onverwacht bevriest tijdens een wandeling. Bevriezing is een van de symptomen die bij Parkinson kan optreden. Het voelt op dat moment alsof de benen aan de grond genageld zijn en op hun plek vastplakken.

Een Parkinson rollator met laser helpt u tijdens bevriezing

Een andere bijzonderheid van de Gemino Parkinson rollators, is de laserfunctie. Parkinsonpatiënten kunnen vooral tijdens het lopen een bevriezing van het lichaam ervaren: een loopblokkade. Het voelt op dat moment alsof de benen aan de grond genageld zijn en op hun plek vastplakken. Dit gebeurt vaak bij bijvoorbeeld het veranderen van de looprichting of het starten en stoppen van uw looppas. Om deze blokkade te doorbreken, helpt het vaak om de focus naar de grond te verleggen.

Daarom heeft Gemino een hulpmiddel aan de rollator toegevoegd om u te ondersteunen wanneer dit gebeurt. Als bevriezing optreedt, kunt u met een knopje de laser inschakelen. Hierdoor verschijnt een groene lichtstraal op de grond tussen de twee wielen. Uw focus kunt u nu verleggen op de streep. Door vervolgens in gedachten een stap op de streep proberen te zetten, zet u uw hersenen in de juiste beweging. Hierdoor overwint u de loopblokkade. 

Gemino 30 ParkinsonGemino 30 Parkinson rollator van Sunrise Medical

De vergoeding van een Parkinson rollator

Wanneer u een rollator nodig heeft vanwege een medische indicatie dan is de kans dat de rollator vergoed wordt groot. Voor Parkinson rollators geldt dus dat deze veelal vergoed worden, maar dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Bij ons is bekend dat het Zilveren Kruis, CZ en Menzis een Parkinson rollator vergoeden. Neem daarom contact op met uw verzekeringsmaatschappij om na te gaan of de rollator ook onder uw persoonlijke dekking valt. Wel geldt voor alle maatschappijen dat u een medische diagnose moet aanvragen bij uw behandelend arts of specialist om in aanmerking te komen voor een rollator. 

Meer weten over rollator vergoedingen? Lees ons blog.  

Een Parkinson rollator van Gemino

Ons ontwikkelingsteam heeft de Gemino 30 Parkinson met veel zorg ontworpen. Hierdoor kunt u stabiel, veilig en vertrouwd op pad. U kunt dagelijks buiten trainen zonder angst en bent verzekerd van passende hulp bij uw ziekte. Naast de eerder besproken extra eigenschappen, zoals de sleeprem en de groene laser, is de Parkinson rollator ook lichtgewicht en gemakkelijk opklapbaar door het bijzondere vouw-kliksysteem. Door het compacte formaat kan de rollator gemakkelijk mee op reis of opgeborgen worden. Daarnaast kunt u alle Gemino rollators uitrusten met allerlei handige accessoires, zodat de rollator volledig past bij uw persoonlijke voorkeuren. 

Bent u geïnteresseerd in een Parkinson rollator van Gemino? Kom dan vooral langs bij een erkend Gemino dealer in uw buurt. Hier bent u verzekerd van nauwkeurig advies die aansluit bij uw leefstijl en wensen. Wilt u meer weten over Gemino? Bekijk dan de brochure of lees de informatie over het gebruik van een Gemino rollator.