Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
 • Tekstgrootte: A A A

Gemino lichtgewicht rollator: handig vervoeren en verplaatsen!

Een lichtgewicht rollator is een betere rollator. Willekeurig geparkeerde fietsen, ontbrekende stoeptegels en afzettingen. Zie er maar eens omheen te manoeuvreren met een zware stalen rollator. Hoewel Nederland één van ‘s werelds best bestrate landen is zult u om of over obstakels heen moeten. Dat betekent, helaas, dat u de rollator stukjes zult moeten tillen of slepen. Wie helpt wie nou?

Ook op reis is een lichtgewicht rollator een mooie uitkomst. Ziet u zichzelf al staan rommelen om te trein in te komen of een bus? Daar heeft u geen trek in en dat begrijpen we. Daarom kiezen we ervoor om al onze rollatoren te maken met hoogwaardig aluminium. Dat zorgt ervoor dat ze extra licht zijn, en veilig! Vervoeren, manoeuvreren en optillen gaat voortaan moeiteloos.

De details doen er toe

Onze rollators winnen prijzen. Kijk maar. Dat zeggen we niet om op te scheppen. Dat zeggen we omdat we het één van de redenen is dat onze rollators zo weinig wegen. Er is namelijk nagedacht over ieder detail. Onze rollator frames zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dat maakt ze licht en sterk. Maar het oog wil ook wat.

Lichtgewicht rollator - de Gemino 30 groen

Onze rollatoren komen in een brede selectie van kleuren. Verven we ze dan? Nee. Dat gaat minder lang mee en weegt meer! Daarom is ons aluminium geanodiseerd. Dat geeft het een langdurige kleur mee zonder extra gewicht. Hoe u één ding doet, is hoe u alles doet. Door op dit soort details te letten krijgen wij het voor elkaar één van de meest lichte rollators ooit te maken.

Kies de kleur die het beste bij u past. Geanodiseerde framekleuren.

 • Silver Grey
 • Champagne
 • Mignight Blue
 • Pink
 • Apple Green
 • Black

Accessoires plus een bak met boodschappen

Heeft u al eens een kijkje genomen bij onze accessoires? U kunt uw rollator behoorlijk uitbouwen. Zo kunt u bijvoorbeeld een draagzak toevoegen waar tot wel 10 kilo aan boodschappen (of kleinkind) in past. Minder gewicht in de rollator zelf is dan ideaal.

Veilig op weg met een lichtgewicht rollator

Gemino slaagt erin het gewicht van rollators laag te houden. Het is al jaren een speerpunt van onze ontwikkelafdeling. Maar dit gaat niet ten koste van de veiligheid. Onze rollators worden uitvoerig getest. Daaruit is gebleken dat ze voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Onze lichtgewicht rollators voldoen aan de volgende EU en ISO normen

 • EN 12182
 • ISO 11199-2
 • ISO 11199-3

Wat betekent dat? Europese normen worden opgesteld door de Europese normalisatie-organisatie CEN. EN 12182 betekent dat Gemino Rollators aangemerkt worden als officieel goedgekeurd medisch hulpmiddel.

Dit geldt ook voor de ISO standaarden waaraan onze rollators voldoen. Het verschil is dat deze standaarden een samenwerkingsverband is van 163 landen wereldwijd. Veel officieler wordt het niet.

Lichte rollators zonder compromis

Hoewel onze rollatoren dus een stuk lichter zijn leveren ze niets in aan gebruikersgemak en veiligheid. Nog één keer de voordelen op een rij:

 • Het lichte gewicht maakt u mobieler. U tilt de rollator eenvoudig bij een bus of trein naar binnen;
 • De rollators zijn zeer veilig;
 • U kunt de rollator zonder problemen aanpassen naar uw wensen met onze accessoires.

Kom onze lichtgewicht rollators uitproberen of lees nog even verder

Onze verkooppunten zitten door het hele land. Er is altijd een 100% Gemino dealer bij u in de buurt. Zorg ervoor dat u verschillende modellen test, voordat u besluit welke het beste bij u past. In elk van onze winkels is een deskundige medewerker aanwezig. Kom snel een proefwandeling maken.

Wil u zich liever eerst beter inlezen? Dat begrijpen we. Daarom hebben we een folder opgesteld meer meer informatie over al onze rollators.