Voorbereid op pad: 5 onmisbare rollator accessoires

Gemino rollator

Een rollator gebruikt u vaak om zelfstandig op pad te gaan. Een wandeling, een ommetje naar de supermarkt of zelfstandig bij iemand op visite. Naast de ondersteuning van een rollator zijn er accessoires die extra hulp bieden. Toevoegingen aan de rollator die u meer vrijheid geven. Ontdek onze onmisbare rollator accessoires!

Verlichting voor de rollator

Gaat u op pad terwijl het schemert of wanneer het donker of mistig is? Zorg ervoor dat u goed zichtbaar bent. Maar ook dat u zelf goed zicht hebt. Door uw rollator uit te rusten met speciale verlichting zorgt u ervoor dat andere weggebruikers u zien en rekening met u houden. Daarnaast helpt rollatorverlichting ook bij uw eigen zicht. Een opstaande stoeprand of een scheve stoeptegel ziet u dan minder snel over het hoofd. Vergroot uw veiligheid en zorg daarom standaard voor een rollatorlamp. 

Altijd voorbereid met een rollatortas

Onverwachts nog een pak melk halen? Of krijgt u een interessant boek mee van uw buren? Een flesje water of vest meenemen tijdens een ommetje? Met een rollatortas bent u altijd voorbereid. Zo kunt u zelfstandig boodschappen doen, maar kunt u ook alle nodige spullen voor een wandeling of uitje meenemen. 

Zitjes en rugsteunen voor de rollator

Wanneer u zelfstandig eropuit gaat, is het verstandig om uw rollator uit te rusten met een zitje. Tijd voor een pauze? Of moet u lang wachten in de rij? Met een rugsteun tovert u de rollator snel om tot een veilige en comfortabele zitplek. Dit voegt ultiem comfort toe aan uw rollator. Daarnaast is het ook een stuk veiliger, omdat u op elk gewenst moment rust kunt nemen.   

Bescherming tegen de zon of regen: rollatorparaplu

Ook wanneer het weer wat slechter is, heeft u natuurlijk boodschappen nodig. Of wilt u gewoon lekker naar buiten. Met een rollatorparaplu kunt u altijd naar buiten – mits de weersomstandigheden dit voldoende toelaten uiteraard. De rollatorparaplu biedt bescherming tegen de regen, maar ook tegen fel zonlicht. Daarnaast is een speciale paraplu voor op de rollator een stuk veiliger dan een normale paraplu. De rollatorparaplu klikt u namelijk op de rollator vast, waardoor u met beide handen de handvatten vasthoudt. Hierdoor blijft u beschermd, zonder stabiliteit te verliezen.

Stokhouders, infuushouders en andere accessoires

Wilt u, naast een rollator, ook een stok meenemen als hulpmiddel tijdens het lopen? Dan is het verstandig om een stokhouder op uw rollator te monteren. Hierdoor hoeft u de stok niet vast te houden en glijdt de stok niet van uw rollator af. Ook andere benodigde accessoires, zoals een infuushouder, zorgen ervoor dat uw voorbereid op pad gaat. Door een universele beugel aan de rollator te bevestigen, kunt u zelf eenvoudig accessoires aan de rollator toevoegen. Hierdoor sluit de rollator volledig aan op uw behoeften.

Heeft u nog geen rollator maar bent u aan het oriënteren? Een rollator biedt ondersteuning waardoor u uiteindelijk uw vrijheid terugkrijgt. Het is daarom belangrijk om een rollator te kiezen die past bij uw wensen en voorkeuren. Rollator accessoires bieden de mogelijkheid om de rollator verder te personaliseren. Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Doe dan de online rollatortest of vraag een gratis adviesgesprek aan bij een Gemino dealer in uw omgeving

Gerelateerde berichten

Geef een reactie