Veilig op stap met uw rollator in de regen!

Gemino 30 Comfort - lichtgewicht

In ons wisselvallige Nederland kunnen we er bijna niet omheen; regen. Zeker nu de herfst alweer in aantocht is, kunnen we weer de nodige regen verwachten. Als u graag naar buiten gaat en slecht ter been bent, kan dit voor ongemakken zorgen. In deze blog vertellen wij u alles over de veiligheid en handige accessoires wanneer het regent, zodat u te allen tijde zelfstandig op pad kunt!

Hoe gaat u veilig op stap met uw rollator in de regen?

Als u veilig naar buiten wil in de regen is het als eerste goed om te kijken naar de banden die uw rollator heeft. Wanneer u van plan bent om vaker buiten uitstapjes te maken, is het verstandig om voor een speciale buitenrollator te kijken. Deze rollator heeft doorgaans dikkere wielen, zodat u meer grip heeft op de verschillende ondergronden die u buiten tegenkomt. Ook is het verstandig om te kiezen voor een lichte rollator. Een lichtgewicht rollator is namelijk erg handig om op straat langs obstakels te manoeuvreren. De buiten rollators van Gemino voldoen aan deze eisen en zorgen ervoor dat u gemakkelijk en veilig naar uw bestemming reist.

Zorg voor goede zichtbaarheid van uw rollator in de regen

Ook is het belangrijk dat u goed zichtbaar bent als u buiten op stap gaat, zeker als het buiten regent. Daarom is het van belang dat u goede rollator verlichting en reflectoren op uw rollator heeft. Zo zien andere weggebruikers u op tijd en kunt u veilig op stap. Let u daarbij ook op dat uw rollator over goede remmen beschikt. Als het regent of geregend heeft, kan het erg glad zijn op de weg. Daarom is het is aan te raden om uw rollator van een sleeprem te voorzien. Deze sleeprem zorgt ervoor dat de rollator niet zomaar wegrolt als u deze even loslaat. Ook houdt u een gelijkmatige wandelpas aan door deze sleeprem, doordat deze weerstand biedt zodat u niet te snel loopt. De aanschaf van een sleeprem verhoogd uw veiligheid tijdens een wandeling in de regen.

Welke accessoires voor uw rollator zijn onmisbaar in de regen?

Om het zo veilig en comfortabel mogelijk te maken voor u als het regent, zijn er een aantal handige accessoires die u hierbij zullen helpen. Om ervoor te zorgen dat u droog kunt wandelen in de regen, raden wij aan om een rollator paraplu mee te nemen op stap. Deze paraplu voor uw rollator bevestigd u aan uw rollator, zodat u uw beiden handen vrij heeft tijdens het wandelen en toch droog kunt blijven. De paraplu is in elke hoek verstellen zodat u altijd beschermd bent tegen de regen.

Ook raden wij aan om een goede tas op uw rollator te bevestigen. De tassen van Gemino zijn speciaal ontworpen om goed te kunnen bevestigen op uw rollator. Daarbij zijn ze waterdicht waardoor ze prima met u mee de regen in kunnen. Hierdoor heeft u uw handen vrij tijdens het lopen, maar heeft u genoeg opbergruimte wanneer u boodschappen met de rollator gaat doen.

Het is belangrijk voor uw veiligheid dat u goed voorbereid op stap gaat. Heeft u advies nodig of bent u benieuwd welke rollator goed bij u past? Lees onze 7 tips of maak een afspraak bij een Gemino dealer in de buurt.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie