Wat zijn toegankelijke wandelroutes om te lopen met uw rollator?

Speedcontrol

Blijven bewegen is erg belangrijk. Wandelen is een goede en toegankelijke manier om voldoende beweging te krijgen. Wij leggen u uit waar u leuke wandelroutes kunt vinden en geven u tips over hoe u veilig op stap gaat met uw rollator. 

Waar kunt u leuk wandelen met uw rollator?

Er zijn tal aan toegankelijke wandelroutes die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel of met een rollator. Bossen en duinen hebben vaak verharde en toegankelijke paden. Hier zou u goed kunnen wandelen met uw rollator. 

In alle provincies zijn er prachtige stukjes om te wandelen. Ga voor uzelf na hoe het met uw conditie gesteld is en kies daar een leuke route op uit. Als u net begint met wandelen, is het aan te raden om met een wat kortere route te beginnen. Wanneer u wat meer ervaren bent met wandelingen maken met uw rollator, kunt u voor een langere route kiezen. 

Waar vindt u wandelroutes die geschikt zijn voor de rollator?

Er zijn verschillende bronnen waar u passende wandelroutes kunt vinden. Veel van deze routes zijn geschikt voor zowel een rolstoel als een rollator. Een goede bron waar u wandelingen kunt vinden is op de website vanStaatsbosbeheer. Op deze website kunt u routes vinden die al beginnen bij 400 meter. 

Op de website van Natuurmonumenten vindt u ook veel geschikte wandelroutes. Door heel Nederland zijn er routes die u goed kunt lopen met uw rollator. Per route vindt u de lengte van de wandeling, zodat u in kan schatten welke passend is voor u. Kies een route waar verharde en begaanbare paden beschikbaar zijn. Hier kunt u veilig lopen met uw rollator.

5 Bijzondere wandelroutes die toegankelijke zijn voor de rollator

Op de website van Staatsbosbeheer zijn er heel veel toegankelijke wandelroutes te vinden. Als u op de website bij toegankelijkheid ‘rolstoelvriendelijk’ aanklikt, vindt u routes die u met uw rollator kunt wandelen. Hieronder vindt u onze favorieten.

Route 1: Wandelroute familiepad Harskamp

Bij deze mooie route wandelt u door een zeer bosrijk gebied. Doordat de paden in het bos verhard zijn, kunt u gemakkelijk met uw rollator door het bos wandelen. Het bos is een losloopgebied voor honden, dus u mag uw huisdier meenemen op de wandeling! 

Route 2: Het Zeven Dwergen Pad in Flevoland

Deze route neemt u mee op een sprookjesachtige speurtocht door het bos. Door het bos zijn er zeven dwergen verspreid die allemaal een eigen natuuropdracht hebben. Een leuke route om met uw (klein) kinderen te wandelen. 

Route 3: Vennenwandeling Klotterpeel.

Deze 1,6 kilometer lange route laat u de mooie vennen van Klotterpeel zien. Er is het hele jaar door van alles te zien en te beleven. Ontdek tijdens uw wandeling de vele dieren die er leven. Langs de route ligt een restaurant waar u een kopje koffie kunt drinken. 

Route 4: Eiland de Bol

Midden in het Groene Woud ligt riviereiland De Bol. De route laat u de mooiste plekken zien van dit eiland. Let u wel vooraf op de waterstand; bij hoogwater is er een kans dat de strekdam onder water staat!

Route 5: Familiepad Meinweg

In Limburg kunt een een prachtig rondje wandelen door de heidevelden van de Meinweg. U vindt hier eeuwenoude eiken en dennenbossen. Ook is er halverwege de route een uitkijktoren. 

Belangrijk bij wandelen met uw rollator

In een eerder artikel hebben wij al uitgebreid opgeschreven waar u op moet letten als u op pad gaat met uw rollator. Het is van belang dat u altijd uw eigen veiligheid in acht neemt. Kies bijvoorbeeld voor de juiste rollator. Op onze website vindt u informatie over hoe u de juiste rollator uitkiest. Zorg er daarbij voor dat uw rollator goed afgesteld staat. Als uw rollator niet goed afgesteld staat, bestaat de kans dat u een verkeerde loophouding aanneemt en daar vervelende klachten door krijgt. Stel de rollator dus op de juiste manier af

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de beste rollator, zodat u zelfstandig kunt blijven bewegen. Heeft u advies nodig of bent u benieuwd welke rollator goed bij u past? Ontvang gratis online advies of maak een afspraak bij een Gemino dealer in de buurt.

Gerelateerde berichten

2 Antwoorden op “Wat zijn toegankelijke wandelroutes om te lopen met uw rollator?”

 1. Wies van Roosmalen
  21 augustus 2023 at 08:52

  Hoi, ik zal graag de Pieterpad lopen. Ik loop al vanaf 2006 met een rollator en ik heb een hondje (Jack Russell Terriër). Ik heb ook nog sinds 1995 een (streng) dieet. Ik wil het in etappes doen.
  Zijn hier mogelijkheden voor?

  • Hoi, wat goed dat u het Pieterpad wilt gaan lopen. Wij van Sunrise Medical kunnen u geen inzicht geven of het Pieterpad te lopen is met een rollator. Er zijn veel onverharde wegen en we weten niet of die te lopen zijn met een rollator. Het beste kunt u dit navragen via de officiele website van het Pieterpad, http://www.pieterpad.nl. Onder het kopje contact kunt een vraag insturen die zij zullen beantwoorden.

   Veel succes met uw navraag en natuurlijk veel mooie wandelingen met uw rollator gewenst.
   Team Sunrise Medical

Geef een reactie