Rollator vervoeren: rollators lichtgewicht inklapbaar

Voorheen hebben we beschreven hoe u veilig binnen en buiten kunt lopen met de Gemino rollator. Maar wat als u niet te voet wilt of kunt gaan? In dit artikel leggen we u uit hoe u met gemak uw rollator kunt vervoeren.

Rollator in het openbaar vervoer

Veel ouderen reizen tegenwoordig met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is een populaire vervoersmiddel onder ouderen. Een voordeel is dat ouderen de prioriteit krijgen en vaak rustig kunnen zitten tijdens de rit. Ga zitten op een stoel met veel beenruimte zodat u uw rollator makkelijk aan de kant of zelfs voor u kan neerzetten. De Gemino rollator is zeer compact opvouwbaar en zal daardoor u en uw medereizigers niet hinderen tijdens uw reis.

Onze rollator is opvouwbaar: het opbergen van uw rollator

Wees niet bang om aan medereizigers te vragen of ze van plek willen wisselen. Het is u ten zeerste afgeraden om op de rollator te zitten in een rijdende vervoermiddel, hierbij kunt u denken aan het openbaar vervoer. Zelfs als u de rollator op de rem heeft gezet. Het kan voorkomen dat het vervoersmiddel acuut remt. Dit kan een gevaarlijke situatie voor u zijn omdat de rollator hoogstwaarschijnlijk zal omvallen. Houd u dus goed vast aan een paal en zorg ervoor dat u met beide benen stevig op de grond staat. Reist u met de bus? Geef dan van te voren aan waar u moet uitstappen om lopen tijdens de rit te mijden. De buschauffeur is op de hoogte dat u eruit moet en zal u dan rustig naar de deur laten lopen om uit te stappen.

Zet uw Gemino rollator eenvoudig aan de kant

Trek aan de hendel, vouw uw rollator op tot u een klik hoort. Uw Gemino rollator klikt automatisch in opbergstand en blijft staan! Heeft u niet veel beenruimte? In opbergstand is de Gemino rollator slechts 23 cm breed. Hierdoor kunt u dus de rollator altijd wel ergens kwijt. Mocht dit alsnog erg krap zijn, kunt u de rollator plaatsen op een ruime plek. In de bussen kunt u de rollator bevestigen met een gordel.

Gemino rollator vervoeren met de auto

Gemino rollators hebben een standaardgewicht van 7,1 kg waardoor u de rollator zeer eenvoudig zelf kunt optillen. De lichtgewicht Gemino rollator geeft u hierdoor veel onafhankelijkheid. Maak de rollator nog compacter door de handvatten in de laagste stand te zetten. Zo kunt u probleemloos de Gemino rollator zelfs in de kleinste auto vervoeren. Of u nu met het openbaar vervoer reist of met de auto, de Gemino rollator kan overal mee! Ga gerust op pad met uw Gemino rollator! De Gemino rollator van Sunrise Medical is compact opvouwbaar, lichtgewicht en zeer eenvoudig te vervoeren. Geen gedoe met het inklappen of opbergen! Ons motto luidt: uw dagelijks maakt Sunrise Medical een stuk eenvoudiger!
Opgevouwen Gemino 60 rollator van Sunrise Medical handig mee in de auto

Gerelateerde berichten

Geef een reactie