De beste rollator in 2020

Bent u toe aan een nieuwe rollator? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar de beste rollator die anno 2020 te koop is. Omdat ieder mens verschillend is, kan de beste rollator voor ieder mens iets anders betekenen. Iedereen gebruikt een rollator immers op zijn of haar eigen manier. Waar de één graag lange wandelingen maakt in het bos, heeft de ander behoefte aan extra comfort of specifieke hulpmiddelen. Wat de beste rollator voor u is, hangt dus helemaal af van uw situatie en uw persoonlijke voorkeuren. In dit artikel zetten we een aantal Gemino rollators op een rij, die elk zijn ontwikkeld voor verschillende situaties en levensstijlen. Zo gaat het u zeker lukken om in 2020 de beste rollator voor uzelf te vinden.

Wat is de beste rollator voor een actieve levensstijl?

Gemino 60 rollator van Sunrise MedicalDe Gemino 60 is de ideale rollator voor ouderen met een actieve levensstijl. Deze sportieve rollator is extra breed en stevig gebouwd, zodat u altijd en overal op deze rollator kunt rekenen. Dankzij de grotere banden is zelfs een stevige wandeling door het bos of de duinen geen probleem. De Gemino 60 heeft daarnaast een extra grote mand, zodat u meer spullen mee kunt nemen dan u gewend bent. Ondanks zijn uitstekende prestaties is deze rollator zeer licht van gewicht, zodat u hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Volgens ons is de Gemino 60 dan ook de beste rollator van 2020 voor senioren die nog volop actief zijn.

Gaat u er nog steeds graag op uit, maar kunt u wel wat extra ondersteuning gebruiken? Dan is de Gemino 60 Walker een uitstekende rollator voor u. Dit model heeft vrijwel dezelfde rijeigenschappen als de Gemino 60, maar voegt daar extra veiligheid en comfort aan toe. Zo heeft de Walker-uitvoering elleboogondersteuning en duwhandvatten met geïntegreerde handremmen. Het frame biedt daarnaast extra stabiliteit dankzij het unieke, lichtgewicht kruisframe.

Wat is de beste rollator van 2020 voor allround gebruik?

rollator met grote bandenDe Gemino 30 Comfort is een echte allrounder. Deze complete rollator is licht van gewicht, veilig, comfortabel, én ziet er goed uit. De stabiele alleskunner is afgeleid van de populaire Gemino 30 rollator, maar is voorzien van extra grote, zachte banden, zodat u zich zonder problemen over stoepranden en andere obstakels beweegt. Ook binnenshuis levert deze uiterst wendbare rollator betrouwbare prestaties, zodat u gemakkelijk door uw woning kunt manoeuvreren. Als u onderweg even wilt rusten, kunt u rekenen op het comfortabele zitplateau met zitmat en dankzij het unieke vouw-kliksysteem is hij makkelijk in te klappen en mee te nemen. Met meerdere accessoires is de rollator bovendien geheel naar uw eigen smaak uit te breiden. De Gemino 30 Comfort is dan ook de beste rollator van 2020 als u op zoek bent naar een complete rollator die alles heeft wat u nodig heeft, en niets wat u niet nodig heeft.

Wat is de beste rollator voor maximale veiligheid?

Banden van binnenkant van de Gemino 30 SpeedControl rollatorDe Gemino 30 Speed Control is een rollator die ongekende veiligheid biedt. Dit model is eveneens afgeleid van de Gemino 30, maar is voorzien van een innovatief veiligheidssysteem, dat de rollator laat afremmen bij plotselinge versnellingen. Hierdoor helpt de Gemino rollator met Speed Control u een gelijkmatig tempo aan te houden en uw houding te verbeteren. U hoeft overigens niet bang te zijn dat u extra hard moet duwen. Zolang u gewoon wandelt op een constante snelheid, zal het geïntegreerde remsysteem niet ingrijpen. Alleen bij plotselinge bewegingen wordt de rollator rustig afgeremd. Hierdoor is de Gemino 30 Speed Control de beste rollator voor mensen die op zoek zijn naar ongekende veiligheid.

Wat is de beste rollator van 2020 voor mensen met Parkinson?

Gemino 30 Parkinson rollator met laserlijn van Sunrise Medical

De Gemino 30 Parkinson is speciaal ontworpen voor mensen met de ziekte van Parkinson. De rollator helpt mensen met deze aandoening om te blijven bewegen en in conditie te blijven. Eén van de problemen die mensen met Parkinson bij het lopen kunnen ervaren, is het ‘bevriezen’ van de benen. Dit gebeurt met name als de hersenen moeten schakelen, bijvoorbeeld bij het wisselen van looprichting of het starten van de loopbeweging. De Parkinson rollator heft deze bevriezing op dankzij een laserfunctie die uw hersenen helpt uw benen te activeren. De Gemino 30 Parkinson heeft daarnaast een omgekeerd remsysteem, waardoor de rollator onmiddellijk tot stilstand komt wanneer de remhendels worden losgelaten. Verder is het mogelijk de rolweerstand van de rollator zelf in te stellen, waardoor u gemakkelijk een gelijkmatig looptempo aan kunt houden. Daarnaast biedt de rollator dezelfde voordelen als de ‘gewone’ Gemino 30 rollator, waaronder een sterke maar lichte constructie, een makkelijk te bedienen opvouwsysteem en een prijswinnend design. Wij geloven daarom dat de Gemino 30 Parkinson de beste rollator van 2020 is voor Parkinsonpatiënten die in beweging willen blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie