Met uw rollator boodschappen doen

Een rollator geeft u veel vrijheid terug. Voorheen maakte u misschien liever niet in uw eentje een wandeling of ging u niet zelf naar de supermarkt. Na de aanschaf van een rollator heeft u de ondersteuning die u nodig heeft om dit zelfstandig te doen. Maar hoe maakt u het met uw rollator boodschappen doen zo comfortabel mogelijk? En wat neemt u mee tijdens uw wekelijkse wandeling door de supermarkt? Wij zetten een aantal tips op een rijtje. Zo kunt u goed voorbereid boodschappen doen met uw rollator.

Tip 1: Een boodschappentas voor uw rollator

Een wandeling naar de supermarkt zorgt ervoor dat u lekker in beweging blijft. Maar vaak is het lastiger om alle boodschappen ook mee terug te nemen. Producten los op de rollator leggen is te gevaarlijk. Een boodschappentas vasthouden lukt waarschijnlijk niet. Daarom is een speciale rollator tas voor boodschappen ideaal. Deze bevestigt u aan de rollator, waardoor u uw handen vrij heeft om de rollator vast te houden. Dit maakt het boodschappen doen met uw rollator een stuk veiliger!

Tip 2: Maak een boodschappenlijstje

Gaat u graag zelf naar de supermarkt voor een aantal kleine boodschappen? Zorg ervoor dat u voorbereid met uw rollator op pad gaat. Door een boodschappenlijstje te maken, weet u zeker dat u niets vergeet. Daarnaast zorgt een lijstje ervoor dat u niet teveel extra producten meeneemt. Dit voorkomt een overvolle boodschappentas en een te zware rollator op de terugweg. Daarnaast kunt u het boodschappenlijstje vooraf op afdeling sorteren. Dan hoeft u niet kriskras de hele winkel door te lopen. Dit bespaart u een hoop energie.

Tip 3: Vraag gerust om hulp

Het winkelpersoneel is er om u te helpen. Vraag daarom gerust om hulp als u ergens niet bij kunt of wanneer u een product niet kunt vinden. Het kan ook gebeuren dat het gangpad vol staat met winkelkarretjes of voorraad. Dit kan het lastig maken om door de winkel te bewegen met uw rollator. Wees niet huiverig als het gaat om het vragen van hulp. Medewerkers en andere winkelbezoekers zetten graag iets voor u aan de kant. En heeft u toch meer ingeladen dan u mee kunt krijgen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden om uw boodschappen thuis te laten bezorgen. Veel supermarkten bieden deze dienst aan. 

Tip 4: Neem een zitje mee

De wandeling naar de winkel, producten pakken, wachten in de rij bij de kassa – boodschappen doen kan een hele opgave zijn. Soms komt het voor dat u tijdens deze activiteit moe wordt. Daarom is het belangrijk dat u een rollator met zitje heeft. Zo kunt rustig pauzeren als u dat nodig heeft. Denk bijvoorbeeld tijdens het wachten in de rij voor de kassa. Een zitje op de rollator maakt het zelfstandig boodschappen doen met uw rollator een stuk veiliger. Heeft u ook nog een ruggesteun 

Tip 5: Kies de juiste rollator

Gaat u met uw rollator in het openbaar vervoer voor de boodschappen? Of wandelt u met de rollator richting de supermarkt? Het is belangrijk dat u de juiste rollator kiest voor uw gebruik. In het openbaar vervoer is het prettig als de rollator goed wendbaar en flexibel is. Ook lichtgewicht rollators zijn in dat geval aan te raden. Om erachter te komen welke rollator het beste bij u past, kunt u onze gratis online rollator advies test doen. Ook kunt u vrijblijvend een afspraak maken bij een van de Gemino dealers in uw buurt

Gemino 30 Comfort - lichtgewicht

Gerelateerde berichten

Geef een reactie