Gebruikt u uw rollator voor binnen? Lees onze praktische tips!

Het veilig gebruik van een rollator geldt niet enkel voor het buitengebruik, maar ook voor het binnengebruik. Kleine aanpassingen in het huis kunnen al een behoorlijk verschil maken!

Rollator binnenshuis: vermijd obstakels

Buiten komt u vaak nare obstakels tegen zoals losliggende tegels en ongelijke wegen, maar ook binnen zijn er zeker obstakels die u kunnen hinderen. Om binnenshuis makkelijk met uw rollator te lopen is het belangrijk dat u nagaat of u een harde en vlakke vloer heeft. Hierdoor heeft u namelijk minder weerstand tijdens het lopen. Om uw vloer nog vlakker te maken, kunt u de onnodige drempels in uw huis weghalen of verlagen met afwerkstrips en tochtprofielen. Zorg er daarnaast ook voor dat alle kabels netjes zijn vastgezet en u geen losliggende vloerkleden heeft in uw huis. Zo loopt u moeiteloos binnen met uw rollator. Wilt u uw prachtige vloerkleden niet weghalen? Geen probleem! Vloerkleden kunt u vastzetten met antislipmateriaal.

Rollator voor in huis: welk model is praktisch?

Naast het verminderen van alle hindernissen in uw huis, moet de rollator natuurlijk ook binnen praktisch zijn. Heeft u een smalle gang? Let dan op dat de rollator niet te breed is en door alle deuren in uw huis past. Bovendien moet de rollator ook binnen het huis makkelijk wendbaar zijn wanneer u op de gang loopt. Een rollator met een kleine draaicirkel zorgt voor een grotere wendbaarheid.

Leer veilig handelen

Heeft u veel overbodige en breekbare spullen staan? Hoe mooi u ze ook vindt, probeer hier het aantal van te verminderen. Losse spullen vallen snel om en hinderen u tijdens het lopen. Moet u dus binnenshuis met de rollator losse spullen vervoeren? Leg deze dan neer op een tafelblad, zodat u uw beide handen vrij heeft tijdens het lopen. Berg de losse spullen weer netjes op wanneer u ze niet meer nodig heeft. Het is ook zeer belangrijk om ’s nachts altijd met verlichting aan te lopen. Hierdoor heeft u een beter zicht en ziet u wat voor hindernissen er op uw pad liggen. Zo verkleint u eenvoudig de kans op haken met uw rollator!

Een kort overzicht om risicofactoren voor een rollator binnenshuis te verminderen

  • Harde en vlakke vloer
  • Kabels verwijderen of vastzetten
  • Losliggende vloerkleden vastzetten met antislipmateriaal of laten weghalen
  • Wendbaarheid binnenshuis
  • Breedte van de rollator
  • Tafelblad om spullen te vervoeren
  • ’s nachts met verlichting lopen

Gemino rollators perfect voor binnen het huis

Gemino rollators hebben een kleine draaicirkel waardoor u zeer eenvoudig kunt draaien in zelfs de smalste gangen. Bekijk hier de specificaties van de Gemino rollators. De Gemino rollators van Sunrise Medical zijn dus uitstekend voor binnen! Wilt u een uitgebreid rollator advies op maat ontvangen? Maak de test en wij sturen u een gepersonaliseerde rollator advies op! Gemino 30 Walker rollator van Sunrise Medical binnenshuis

Gerelateerde berichten

Geef een reactie