Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

Wat kan ik doen met een oude rollator?

Veel mensen vragen zich af wat ze met een oude rollator kunnen doen. Bijvoorbeeld omdat ze een nieuwe rollator hebben gekocht, of via een familielid een oude rollator in handen hebben gekregen. U kunt een oude rollator natuurlijk naar de milieustraat brengen, zodat de materialen en de onderdelen worden gerecycled. Zolang de rollator geen al te ernstige defecten vertoont, is dit echter niet nodig. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om uw rollator een tweede leven geven en er andere mensen blij mee te maken.

Oude rollator inleveren bij de leverancier

Soms kunt u uw oude rollator inleveren bij de leverancier. Vaak kan de dealer uw gebruikte rollator opknappen en deze weer doorverkopen als occasion. Via onze website is dit helaas niet mogelijk. Ga bij uw dichtstbijzijnde Gemino dealer na of u daar uw oude rollator kunt inleveren.

Rollators inleveren bij het goede doel

U kunt uw rollator ook inleveren bij het goede doel. Er zijn verschillende hulporganisaties die medische hulpmiddelen inzamelen. Deze organisaties zijn vaak erg blij met oude rollators, omdat het relatief dure, maar zeer gewilde hulpmiddelen zijn.
Wanneer u uw rollator inlevert bij een hulpstichting, kunt u erop vertrouwen dat hij terechtkomt bij mensen die dringend een rollator nodig hebben, maar er zelf geen kunnen betalen. Dit kan zowel in eigen land zijn als in het buitenland.

Nieuwe gebruiker zoeken voor uw oude rollator

Een andere mogelijkheid is zelf op zoek gaan naar iemand die behoefte heeft aan een rollator. Dit kan iemand uit uw omgeving zijn, zoals een buurman, buurvrouw of familielid. Weet u zo snel niemand? Dan kunt u een briefje ophangen in de supermarkt of uw oude rollator aanbieden op een online platform als Marktplaats. Wanneer uw oude rollator nog in goede staat verkeert, kunt u er eventueel een leuke vergoeding voor vragen.

Uw oude rollator kan soms langer mee dan u denkt

Wilt u uw oude rollator vervangen omdat deze het niet meer doet? Soms is het niet echt nodig meteen een nieuwe rollator te kopen. Wij kunnen in veel gevallen namelijk een rollator onderdeel vervangen, waardoor uw rollator weer een tijd lang meegaat. Denk aan het vervangen van de remkabel, de handrem of het wiel van uw rollator. Dit is een zeer duurzame oplossing voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Hier vindt u de dichtstbijzijnde Gemino dealer waar u een onderdeel kunt laten vervangen.

Vind uw dichtstbijzijnde 100% Gemino dealer