Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

De beste rollator voor buiten

Gaat u graag naar buiten? Dan is een buitenrollator echt iets voor u. Hiermee kunt u lange afstanden afleggen en verschillende terreinen bewandelen. Van bospaden tot hobbelige straten en van op de stoep tot over drempels. Gelukkig zijn bijna alle Gemino-modellen geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis. Maar toch is het goed om stil te staan waar u de rollator veelal voor in wilt zetten. Voor korte uitstapjes, tijdens het reizen of voor uw dagelijkse lange wandelingen door het park? Wij vertellen u alles over de beste rollators voor buiten!

De kenmerken van een rollator voor buiten

Wanneer u een rollator vooral buiten gaat gebruiken, is het belangrijk dat het model een aantal kenmerken heeft. Niet elke rollator is geschikt voor het buitenleven. De rollator moet stabiel zijn, de juiste loophouding stimuleren en betrouwbaar aanvoelen. Daarnaast is de kwaliteit van belang, zodat uw veiligheid tijdens een wandeling gewaarborgd wordt. Daarom werkt Gemino met experts die de rollators uitvoerig testen, zodat u op uw rollator kunt vertrouwen.

Ook moet de buitenrollator goed tegen verschillende weersinvloeden kunnen. Vooral met de regelmatige regenbuien in ons koude kikkerlandje. De buitenrollators van Gemino zijn daarom gemaakt van geanodiseerd aluminium. Daarmee zijn de rollators voorzien van een extra oxidelaagje wat ervoor zorgt dat het frame slijtvast en corrosiebestendig is. Zo kunt u door weer en wind op uw rollator vertrouwen!

De beste rollator voor buiten voldoet aan een aantal voorwaarden:

  • De rollator is weerbestendig.
  • De rollator is lichtgewicht.
  • De rollator heeft grote banden.
  • De rollator heeft accessoires die uw tijd buiten makkelijker maken.
  • De rollator is uitvoerig getest voor uw veiligheid.

Al deze punten lichten we op deze pagina toe. Zo hopen we u te informeren over juiste keuze wanneer u met uw rollator buiten op stap wil.

Een binnen of een buiten rollator

Wanneer u een rollator gaat aanschaffen is één van de belangrijkste vragen om mee te beginnen: gaat u de rollator binnen of buiten gebruiken? Of misschien wilt u de rollator juist buiten én binnen gaan gebruiken.

De rollators van Gemino kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Een binnenrollator kenmerkt zich door de kleinere draaicirkel en is vooral geschikt voor mensen die kleine afstanden overbruggen. Een buiten rollator heeft  vaak grotere banden waarmee navigeren over stoepranden en hobbels eenvoudiger wordt.

Een lichtgewicht rollator

Wanneer u zelfstandig naar buiten gaat, moet u de rollator gemakkelijk vooruit kunnen duwen. Hoe lichter uw rollator is hoe makkelijker u manoeuvreert. Daarom zijn alle rollators van Gemino lichtgewicht. Hierdoor kunt u de buitenrollator gemakkelijk over een hobbel, stoeprand of de voordeurdrempel heen duwen. Ook is de rollator door het lichte gewicht eenvoudig om obstakels heen te manoeuvreren. Dit zonder de stabiliteit en veiligheid uit het oog te verliezen. Een ander voordeel van een lichtgewicht rollator is dat je het hulpmiddel met gemak kunt vervoeren in de auto of trein.

Al onze rollatoren zijn gemaakt van hoogwaardig en lichtgewicht materiaal. We zijn er trots op dat wij één van de lichtste rollatoren op de markt maken. Lees meer over lichtgewicht rollatoren.

Een rollator met grote bandenrollator met grote banden

Naast het feit dat onze buitenrollator tegen allerlei weersinvloeden kan, moet de rollator ook stabiel op de grond liggen. Daarom zijn alle Gemino buitenrollators voorzien van goede banden een een stabiel frame. Deze massieve banden geven u meer standvastigheid. Een buitenrollator hoort grote stevige banden te hebben. Hierin verschilt de buitenrollator sterk met de binnenrollator. De binnenrollator heeft over het algemeen vier kleinere wielen. De buitenrollator zal grote banden hebben en vaak zijn de voorste twee banden net iets groter dan de achterste twee banden.

Deze grote banden zorgen ervoor dat u gemakkelijk over obstakels heen kunt. Grotere, zachte banden kunnen ook beter trillingen en weerstand opvangen, zodat u met gemak doorloopt!

Meer over over de banden van onze rollators.

Handige accessoires voor buiten

Het kan erg prettig zijn uw rollator uit te breiden met een aantal accessoires voor u naar buiten gaat. Denk bijvoorbeeld aan een mand om uw spullen op te bergen, een stokhouder of een rugsteun om af en toe mee uit te rusten.

Een rollator vasthouden terwijl u een paraplu vasthoudt is onveilig. Daarom heeft Gemino speciaal een rollator paraplu ontwikkelt. Deze paraplu bevestigt u aan uw rollator. U blijft zo droog en kunt veilig de rollator met twee handen vasthouden. Ook hebben wij rollator verlichting in ons assortiment, zodat u ook in het donker goed zichtbaar bent.

Kijk hier voor een volledig overzicht van onze rollator accessoires. Bij onze verkooppunten kunt u advies inwinnen over deze verschillende accessoires.

 

De beste Gemino rollator voor buiten

Bent u op zoek naar een rollator? De allereerste vraag die u uzelf moet stellen is waarvoor u de rollator gaat gebruiken. Wat is de behoefte? Er zijn een aantal rollators in ons assortiment die goed scoren op de eerder beschreven kenmerken van een goede buitenrollator.

Gemino 60 buiten rollator

Wat ons betreft is de Gemino 60 de beste buitenrollator uit ons assortiment. De rollator is extra breed en heeft massief rubberen banden. Dat maakt de rollator geschikt voor elk terrein. Daarnaast is deze buitenrollator enorm stevig, voor extra stabiliteit. Ontdek de voordelen van Gemino 60.

Gemino 60 Walker

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Gemino 60 Walker ideaal om mee te wandelen. Het is een lichtgewicht rollator met goede rem en échte reflectoren. Dankzij de extra grote luchtbanden ervaart u extra stabiliteit en ondersteuning. Bekijk de Gemino 60 Walker Rollator.

Gemino 30: lichtgewicht rollator

De Gemino 30 is een lichtgewicht rollator met uitstekende prestaties, binnen én buiten. Met deze buiten rollator ervaart ultieme stabiliteit en maximale wendbaarheid. Wat deze rollator extra fijn maakt: de rugband en de afneembare mand. Meer weten over Gemino 30.

Voor het eerst naar buiten met uw rollator

Voor u op pad gaat met uw rollator adviseren we dat u eerst een paar keer oefent. De eerste keer kunt u oefenen tijdens het aanschaffen. Bij onze verkooppunten is dit altijd mogelijk en bovendien geheel vrijblijvend.

Dingen om op te letten:

  • Hoe werken de remmen?
  • Hoe eenvoudig stuurt de rollator?
  • Hoe gaat de rollator om met hobbels op de weg?

Na het oefenen kunt u op pad. We adviseren dat u de eerste keer iemand meeneemt die u kan ondersteunen. Verder is het raadzaam de eerste keer niet te ver te gaan. Tot slot hopen we dat u vooral veel plezier ervaart tijdens uw eerste keer op pad. De rollator is per slot van rekening bedoeld om uw wandelplezier, veiligheid, comfort en actieradius te vergroten.

Welke buitenrollator het beste bij u past

Bent u aan het oriënteren? Dan bent u vast benieuwd welke rollator voor u de uitkomst biedt. Daarom adviseren wij u om een afspraak te maken bij een van onze erkende Gemino dealers. Hier krijgt u vrijblijvend advies over welke rollator het beste aansluit bij uw gebruik en leefstijl. 

Wilt u vooraf alvast weten welk model mogelijk interessant is voor u? Doe dan onze rollatortest en ga goed voorbereid naar uw afspraak. Liever even rustig alles doorlezen? Onze brochure staat vol met informatie!