Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

De beste rollator voor buiten

De beste rollator voor buiten voldoet aan een aantal voorwaarden:

  • De rollator is weerbestendig.
  • De rollator is lichtgewicht.
  • De rollator heeft grote banden.
  • De rollator heeft accessoires die uw tijd buiten makkelijker maken.
  • De rollator is uitvoerig getest voor uw veiligheid.

Al deze punten lichten we op deze pagina toe. Zo hopen we u te informeren over juiste keuze wanneer u met uw rollator buiten op stap wil.

Een binnen of een buiten rollator

rollator voor buiten

Wanneer u een rollator gaat aanschaffen is één van de belangrijkste vragen om mee te beginnen: gaat u de rollator binnen of buiten gebruiken? Of misschien wilt u de rollator juist buiten én binnen gaan gebruiken.

Een belangrijk punt: een binnenrollator kan niet buiten gebruikt worden. Een buitenrollator kan wél binnen gebruikt worden. U vraagt uzelf op dit moment dan misschien af: waarom kopen mensen überhaupt binnenrollators?

De binnenrollator is vooral geschikt voor mensen die binnen kleine afstanden overbruggen en buiten vooral gebruik maken van een rolstoel of ander hulpmiddel. Gemino maakt op dit momenteel geen binnenrollators. Wil u advies over een dergelijke rollator, dan adviseren we u contact op te nemen met een rollator verkooppunt bij u in de buurt.

Met uw rollator de regen in

In de regen blijft u waarschijnlijk liever binnen. In Nederland regent het nogal vaak dus soms moet u wel. Gelukkig zijn al onze rollators geschikt om mee de regen in te gaan. Ontzettend fijn dat de rollator dit kan. Maar u moet zelf ook een beetje droog blijven. Daar hebben we onze accessoires voor.

Een rollator vasthouden terwijl u een paraplu vasthoudt is onveilig. Daarom heeft Sunrise speciaal een rollator paraplu ontwikkelt. Deze paraplu bevestigt u aan uw rollator. U blijft zo droog en kunt veilig de rollator met twee handen vasthouden.

Een lichtgewicht rollator

Hoe lichter uw rollator is hoe makkelijker u manoeuvreert. De Nederlandse wegen zijn zo ongeveer de beste in de wereld. Toch kan het zijn dat u om een versperring heen moet, een losse stoeptegel treft of met uw rollator een hoge stoeprand op moet. Wanneer de rollator te zwaar is lukt dit vaak niet. De rollator wordt dan een obstakel in plaats van een hulpmiddel.

Al onze rollatoren zijn gemaakt van hoogwaardig en lichtgewicht materiaal. We zijn er trots op dat wij één van de lichtste rollatoren op de markt maken. Lees meer over lichtgewicht rollatoren.

Een rollator met grote bandenrollator met grote banden

Een buitenrollator hoort grote stevige banden te hebben. Hierin verschilt de buitenrollator sterk met de binnenrollator. De binnenrollator heeft over het algemeen vier kleinere wielen. De buitenrollator zal grote banden hebben en vaak zijn de voorste twee banden net iets groter dan de achterste twee banden.

Deze grote banden zorgen ervoor dat u gemakkelijk over obstakels heen kunt. Met kleine banden blijft u gemakkelijk steken achter een klein obstakel. Denk bijvoorbeeld aan het duwen van een kinderwagen met kleine wielen of een boodschappenkar. Deze blijven vaak en gemakkelijk steken. Dat mag bij uw rollator voor buiten echt niet het geval zijn.

Meer over over de banden van onze rollators.

Handige accessoires voor buiten

Het kan erg prettig zijn uw rollator uit te breiden met een aantal accessoires voor u naar buiten gaat. Denk bijvoorbeeld aan een mand om uw spullen op te bergen, een stokhouder of een rugsteun om af en toe mee uit te rusten.

Kijk hier voor een volledig overzicht van onze rollator accessoires. Bij onze verkooppunten kunt u advies inwinnen over deze verschillende accessoires.

Best geteste rollator

Onze rollators zijn uitvoerig getest in allerlei omstandigheden. Het Duitse instituut Öko zegt het volgende over onze rollators:

“U kunt zeker op stap met de Gemino: deze is vrij van schadelijke substanties en ook perfect in alledaags praktisch gemak”

Lees meer over de tests op onze rollators.

Leuke wandelroutes met uw rollator

 

U schaft geen rollator aan om vervolgens thuis te blijven. Mocht u er op uit willen trekken, dan hebben we goed nieuws voor u . Staatsbosbeheer heeft een erg handig overzicht van wandelroutes in Nederland. Daarbij geven zij aan of een wandelroute geschikt is voor rolstoelen.

Wij gaan er vanuit dat een wandelroute die geschikt is voor rolstoelen ook geschikt is voor onze rollators. U vindt de routes hier: https://www.staatsbosbeheer.nl/routes. Door een vinkje te zetten bij “rolstoelvriendelijkheid” kunt u vervolgens kiezen uit 41 Nederlandse wandelroutes.

Voor het eerst naar buiten met uw rollator

Voor u op pad gaat met uw rollator adviseren we dat u eerst een paar keer oefent. De eerste keer kunt u oefenen tijdens het aanschaffen. Bij onze verkooppunten is dit altijd mogelijk en bovendien geheel vrijblijvend.

Dingen om op te letten:

  • Hoe werken de remmen?
  • Hoe eenvoudig stuurt de rollator?
  • Hoe gaat de rollator om met hobbels op de weg?

Na het oefenen kunt u op pad. We adviseren dat u de eerste keer iemand meeneemt die u kan ondersteunen. Verder is het raadzaam de eerste keer niet te ver te gaan. Tot slot hopen we dat u vooral veel plezier ervaart tijdens uw eerste keer op pad. De rollator is per slot van rekening bedoeld om uw wandelplezier, veiligheid, comfort en actieradius te vergroten.