Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
 • Tekstgrootte: A A A

Veelgestelde vragen

Aankoop

Waar kan ik een Gemino rollator kopen?

Wat is de levertijd?

De levertijd hangt af van de dealer waar u uw rollator heeft aangeschaft. Informeer u zich bij de dichtstbijzijnde 100% Gemino Dealer over de levertijd.

Kan ik de Gemino rollator ook direct via de website van Sunrise Medical bestellen?

Nee, om een Gemino rollator aan te schaffen kunt u terecht bij een van onze 100% Gemino dealers. De dealer zal u dan verder helpen en de gewenste service verlenen.

Vind hier een 100% Gemino dealer in uw buurt!

Wat zijn de prijzen voor de Gemino rollators?

Sunrise Medical kan dealers geen vaste verkoopprijs opleggen. Sunrise Medical heeft echter wel een adviesprijs voor alle toestellen die u hieronder in het prijsoverzicht kunt terugvinden.

Gemino 30 (Silver grey, Champagne, Midnight blue) € 335,00
Gemino 30 (Pink Bronze, Black) € 365,00
Gemino 30 Speedcontrol € 381,60
Gemino 30 Walker  € 585,00
Gemino 60  € 390,00
Gemino 20 € 295,00

Assortiment & specificaties

Wat zijn de voordelen van de Gemino rollator?

Een Gemino rollator is een zeer hoogwaardig product voorzien van slimme onderdelen die het dagelijks leven vereenvoudigen. Zo zijn alle Gemino rollators lichtgewicht en natuurlijk in hoogte verstelbaar en dus makkelijk mee te nemen. De rollator is nog compacter op te bergen door het unieke vouwkliksysteem.

De Gemino rollator is er in vele kleuren

Sunrise Medical heeft een breed kleuraanbod. Zo is er altijd een kleur die bij u past. Personaliseer uw rollator en maak hem volledig uw eigen. Daarnaast hebben de rollators een memory functie die ervoor zorgt dat de duwhandvatten in de juiste positie staan, nadat u de rollator heeft uitgeklapt. Zo hoeft u dus niet telkens de duwhandvatten opnieuw in te stellen!

Lees hier alle voordelen op een rij

Sunrise Medical biedt de mogelijkheid om een speciale innovatieve SpeedControl remsysteem toe te passen op alle Gemino 30 modellen. De SpeedControl zorgt ervoor namelijk dat bij een plotselinge versnelling, de rollator automatisch geleidelijk afremt. Dankzij de SpeedControl houdt u altijd een gelijkmatige tempo aan en loopt u rechtop. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over mogelijke valincidenten.

Welke Gemino rollator is het meest geschikt voor mij?

Een rollator moet naadloos aansluiten bij uw lengte, lichaamsgewicht en levensstijl.

Heeft u een rollator nodig voor dagelijks gebruik zonder andere bijzonderheden? Kiest u dan voor een Gemino 20 of Gemino 30. Een Gemino 30 Walker is ideaal binnenshuis voor dagelijks gebruik en evenwichtstraining.

Bent u een actief persoon en bevindt u zich vaak op oneffen terrein? Dan past een Gemino 60 het beste bij u.

Gebruikersgewicht, lengte: welke rollator moet u hebben?

Het maximale gebruikersgewicht verschilt per rollator en vindt u terug in “Wat is de draagkracht van de Gemino rollator?” .

Uw lengte zal uiteindelijk bepalen welk model het beste bij u past. Sunrise Medical biedt rollators aan in 3 verschillende maten om zo het beste aan te sluiten op uw wensen en eisen. Lees hier meer informatie: “Wat is het verschil tussen een Gemino M en een Gemino S?”

Wees zeker van uw keus door het rollatoradvies verslag aan te vragen! Ontvang hier gratis uw eigen rollatoradvies op maat! Ontvang hier gratis uw eigen rollatoradvies op maat!

Wat is het verschil tussen een Gemino M en een Gemino S rollator?

Gemino rollators komen in 3 verschillende maten en worden aangeduid met een letter achter het modelnaam.

• Een gewone Gemino rollator is geschikt voor mensen met een lengte van 150-200 cm.
• Een Gemino M rollator is het beste geschikt voor een lengte van 135-170 cm.
• Ten slotte is de Gemino S bedoelt voor mensen met een lengte van 125-165 cm.

Meer weten over het belang van het verschil in maten bij Gemino rollators?

Maak direct een afspraak bij een van onze 100% Gemino dealers. Wij helpen u graag snel verder aan een veilige en passende rollator!

Wat is de draagkracht van de Gemino rollator?

Het maximale gebruikersgewicht is:

Gemino 20 150 kg
Gemino 20 M 130 kg
Gemino 20 S 125 kg
Gemino 30  150 kg
Gemino 30 M  130 kg
Gemino 30 S  125 kg
Gemino 60  150 kg

Hoeveel weegt een Gemino rollator?

Totaal gewicht zonder mand:

Gemino 20 7,1 kg
Gemino 20 M 7,0 kg
Gemino 20 S 6,6 kg
Gemino 30  7,1 kg
Gemino 30 M  7,0 kg
Gemino 30 S  6,6 kg
Gemino 30 Walker 10,6 kg
Gemino 30 Walker M 10,4 kg
Gemino 60  8,5 kg
Gemino 60 M 8,2 kg

In welke kleuren kan ik mijn rollator bestellen?

 

  Gemino 20 Gemino 30 Gemino 30 M Gemino 30 S Gemino 60 Gemino 60 M
Silver grey  X X X X X X
Champagne X X
Midnight blue X X X
Black X
Pink X X
Bronze X

Wat is het maximale gewicht dat de mand kan dragen?

Het maximale gewicht van de mand is gebruikelijk 5,0 kg. Gemino 60 heeft het gemiddelde gewicht overtroffen met een draagkracht van 10,0 kg.

Gemino 20 5,0 kg
Gemino 30 5,0 kg
Gemino 60 10,0 kg

Welke Rollator accessoires zijn er beschikbaar?

De juiste rollator accessoires maken het gebruik van uw Gemino rollator nog aangenamer. We streven ernaar voor ieders behoefte een passende oplossing te vinden. Daarom bieden wij het volgende aanbod in rollator accessoires:

Een royaal aanbod aan rollator accessoires mag u wel zeggen. Daar zijn we trots op!

Naast deze accessoires is er voor alle Gemino 30 modellen de mogelijkheid om SpeedControl technologie toe te passen. Dat is een innovatief remsysteem wat de kans op een val kleiner maakt. Zo kunt u vol vertrouwen de deur uit.

 

Bezoek onze rollator accessoires pagina om ze allemaal te bekijken. U vindt daar afbeeldingen, meer gedetailleerde informatie en onze prijzen. Mocht u één van deze accessoires willen bekijken, voelen en testen dan kunt u het beste langsgaan bij één van onze verkooppunten. Bel van te voren om te vragen of deze accessoire op voorraad is.

 

Het gebruik van een rollator

Wat is de juiste houding die moet worden aangenomen bij het gebruik van een rollator?

Om de juiste loophouding te bereiken moeten de duwhandgrepen zo worden ingesteld dat de gebruiker rechtop kan lopen, tegen de rollator aan, zonder rug te krommen. U krijgt het meeste steun van uw rollator wanneer u zo recht mogelijk tussen de handvatten van de rollator loopt.

Hoe moet ik een Gemino rollator afstellen?

Een rollator geeft u stabiliteit en steun tijdens het lopen. Daarom is het erg belangrijk dat deze goed is afgesteld en u een juiste loophouding heeft. Het komt nog vaak voor dat een rollator niet op de juiste hoogte staat. Dit is niet ergonomisch en zorgt voor een verkeerde lichaamsstand. Door deze verkeerde loophouding kunt u vervelende klachten krijgen. Daarnaast is een verkeerd afgestelde rollator ook een stuk onveiliger. Om optimaal gebruik te maken van uw rollator, moet u deze goed instellen. Daarom nemen wij stap voor stap met u door hoe u dit gemakkelijk zelf of samen met iemand kunt doen.

Een rollator afstellen in 5 stappen:

rollator afstellen stap 1 ga achter rollator staan

Stap 1: Ga achter de rollator staan

Ga zo dicht mogelijk achter de rollator staan. Plaats uw voeten in het midden van de achterwielen. Denk er hierbij aan dat u goed rechtop staat. Laat eventueel iemand meekijken om te bepalen of u goed achter de rollator staat.

 

rollator afstellen stap 2 ontspan armen

Stap 2: Ontspan uw armen

Laat uw armen losjes langs uw lichaam hangen. Het is belangrijk dat u hierbij zoveel mogelijk ontspant. Dit is namelijk de houding die u moet hebben tijdens het lopen. Zwiep uw armen zachtjes heen en weer, om een goed idee te krijgen van de ideale hoogte van de rollator.

 

rollator afstellen stap 3 instellen op polshoogte

Stap 3: Stel de handgrepen op polshoogte

Wanneer uw armen ontspannen zijn, moeten de handgrepen afgesteld worden ter hoogte van uw polsen. Let op dat de handvatten niet te hoog staan, want dit kan voor nek en schouderklachten zorgen. Wanneer de grepen te laag zijn afgesteld, loopt u te ver van de rollator vandaan. Dit geeft onvoldoende steun en daardoor is deze loophouding zelfs gevaarlijk.

 

rollator afstellen stap 4 ideale rollator hoogterollator afstellen stap 4 verkeerde hoogte

Stap 4: Test de nieuwe hoogte

Wanneer de rollator opnieuw is afgesteld, is het raadzaam om de hoogte even te testen. Moet u voor de juiste houvast te ver naar voren buigen? Dan staat de rollator niet optimaal afgesteld. Uw armen moeten licht gebogen zijn wanneer u overeind staat en de grepen vasthoudt. Laat iemand controleren of u goed rechtop loopt.

 

rollator afstellen stap 5 memory functie instellen

Stap 5: Stel de memory functie in

Met de klem blijft de rollator na het bijstellen op de ideale hoogte. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste stand. Deze memory functie installeert u als volgt:

 1. Bekijk de stand van de ideale hoogte die u in stap 3 en 4 heeft bepaald
 2. Schroef de klem los
 3. Zet de de klem vast op de gewenste hoogte
 4. Plaats de stang terug en schroef deze weer vast

Is de Gemino gemakkelijk op te bergen en mee te nemen?

Ja, omdat alle Gemino rollators lichtgewicht zijn, is het eenvoudig om deze mee te nemen. Bovendien is de Gemino rollator simpel in te klappen door het vouwklik systeem. Geen gedoe met klepjes dus!

Hoe moet ik de Gemino rollator inklappen?

Elke rollator is net weer even anders. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat u graag uitleg wilt over het inklappen van uw Gemino rollator. Gelukkig is het opvouwen van al onze modellen zeer eenvoudig door het unieke vouw-kliksysteem. Dit systeem is met zorg ontworpen, zodat u gemakkelijk, veilig en snel uw rollator kunt opvouwen en opbergen.

Uw rollator inklappen in vijf snelle stappen

rollator inklappen stap 1 sta achter rollator

Stap 1: Ga achter uw rollator staan

Om de rollator op te bergen, moet u achter de rollator gaan zitten of staan. Onthoud dat u dus ergens anders steun uit moet halen tijdens het opbergen van uw rollator.

 

rollator inklappen stap 2 zet rollator op rem

Stap 2: Zet de rollator op de rem

U wilt natuurlijk niet dat de rollator wegrolt wanneer u deze opvouwt. Zet de rollator daarom op de rem. Zo bent u er zeker van dat de rollator tijdens het opvouwen op dezelfde plek blijft staan.

 

rollator inklappen stap 3 trek handgreep omhoog

Stap 3: Trek de handgreep omhoog

Op het zitje van de rollator bevindt zich een handgreep. Trek deze omhoog. Hier hoeft u niet veel spierkracht voor te gebruiken. Het vouw-klik-systeem is namelijk bijna geheel automatisch.

 

rollator inklappen stap 4 trek tot klik

Stap 4: Vouw de rollator tot u een klik hoort

Hijs de handgreep ver genoeg omhoog. Wanneer de rollator is opgevouwen, hoort u een klik. Zo bent u er zeker van dat de rollator in de opbergstand staat. 

 

rollator inklappen stap 5 duw handvatten samen

Stap 5: Duw de handvatten samen

Als laatste stap duwt u de handvatten samen. Hierdoor is de rollator het meest plat en het meest compact. Zo kan de rollator gemakkelijk worden opgeborgen of  worden meegenomen.

De voordelen van een ingeklapte rollator

Maakt u regelmatig gebruik van het openbaar vervoer of gaat u vaak op pad? Het gemakkelijke vouw-kliksysteem van de Gemino rollators biedt u veel voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat het opvouwen van de rollator zeer snel gaat. De rollator kan daardoor ook gemakkelijk opgeruimd worden. Ook in een huis met minder opbergruimte. Door de handvatten omlaag te duwen in de laagste positie, maakt u de rollator zo klein mogelijk. Zo past een opgevouwen rollator gemakkelijk in de auto. Daarnaast biedt de rollator zelfs in een opgevouwen stand nog voldoende steun om u door kleinere ruimtes te bewegen of om extra houvast te hebben.

Is de Gemino rollators geschikt voor buiten?

Of u uw rollator buitenshuis kunt gebruiken, ligt aan de soort rollator die u heeft. Hieronder vindt u een overzicht met de gebruikerstoepassingen voor alle rollators.

Gemino 20: voor binnen en buiten gebruik.
Gemino 30: voor binnen en buiten gebruik.
Gemino 30 Walker: voor binnen gebruik.
Gemino 60: voor binnen en buiten gebruik, geschikt op elk terrein.

Onderhoud & reparatie

Hoe onderhoud ik mijn Gemino rollator op de juiste manier?

Controleer regelmatig of alle remmen goed werken, de wielen heel en onbeschadigd zijn. En of alle moeren en schroeven goed vastzitten.
Het frame kunt u gemakkelijk schoonmaken met lauw zeepwater. Het is ook belangrijk om de remblokjes en remveren regelmatig schoon te maken.
Lees hier alles over het onderhoud van uw rollator

Hoe kan ik mijn Gemino rollator grondig reinigen?

Om het frame grondig schoon te maken, kunt u een ontvettingsmiddel gebruiken. Vergeet niet om na het ontvetten de bewegende delen opnieuw in te smeren. U kunt ook de rollator laten desinfecteren door bevoegd personeel.

Wat is de garantietermijn van mijn Gemino rollator?

Voor alle Gemino rollators geldt een garantietermijn van vijf jaar vanaf de leverdatum.
Voor alle accessoires geldt een garantietermijn van twee jaar. De oorspronkelijke garantieperiode wordt niet verlengd na herstel onder garantie.
Voor alle service-onderdelen geldt een garantietermijn van een jaar vanaf de factuurdatum. Na een reparatie is dat 90 dagen na de factuurdatum.
Voor verbruiksonderdelen geldt een garantietermijn van 40 dagen vanaf de factuurdatum.

Rollator reparatie: waar kan ik terecht?

Afgezien van kleine lakreparaties, het verwisselen van wielen en het bijstellen van
de remmen moeten alle reparaties worden uitgevoerd door bevoegd personeel
van uw dealer of het helpcenter.

Vervangend model bij rollator repareren

Moet u uw rollator ter reparatie daar achterlaten? Geen probleem, u krijgt van de 100% Gemino dealer een uitleenmodel ter vervanging, totdat uw eigen rollator gerepareerd is!

Voor informatie over reparatie of service kunt u zich wenden tot een 100% Gemino dealer.

Een onderdeel van mijn Gemino rollator is versleten. Waar kan ik dit laten vervangen?

Sunrise Medical adviseert om afgezien van kleine lakreparaties, het verwisselen van wielen en het bijstellen van de remmen, reparaties uitsluitend uit te laten voeren door bevoegd personeel van uw dealer.

Rollator onderdelen kunt u het beste laten vervangen bij de 100% Gemino dealer waar u uw Gemino rollator heeft gekocht. Bent u genoodzaakt om per direct uw rollator onderdeel te vervangen? Lees dan de bijgesloten rollator handleiding aandachtig door. Bent u uw rollator handleiding verloren? U kunt op de productpagina onder het kopje ‘documentatie’ de handleiding van uw rollator terugvinden.

Gemino rollator remmen instellen en afstellen

U kunt eenvoudig controleren of de rollator remmen goed zijn afgesteld door te testen of op beide wielen evenveel remkracht wordt uitgeoefend. Merkt u dat u tijdens het remmen te ver naar links uitwijkt met de rollator? Dan moet u dus de rechter rollator rem opnieuw afstellen. Zorg ervoor dat u tijdens het afstellen van de rollator remmen circa 2 mm afstand houdt tussen het remblokje en de rem. Als u de rollator in parkeerstand zet, mag het remblokje niet tegen het rubber van het wiel worden aangeduwd. Zo beschadigt u namelijk het wiel van de rollator. In de Gemino rollator handleiding vindt u illustraties met instructies over hoe u de remmen van de Gemino rollator kunt instellen. Download de Gemino rollator handleiding op de pagina van uw rollator onder het kopje ‘documentatie’.

Remkabel rollator vervangen

Wij adviseren reparaties uitsluitend uit te laten voeren door bevoegd personeel. Dat geldt ook voor het vervangen of repareren van de remmen van uw rollator. De remkabel van uw rollator laten vervangen kunt u laten doen bij de dichtstbijzijnde 100% Gemino dealer.

Wanneer is de remkabel van uw rollator aan vervanging toe? Als u niet in staat bent de bovenstaande handelingen voor het afstellen van uw rollator uit te voeren kan het zijn dat uw remkabel aan vervanging toe is. Een remkabel voor een rollator is ook aan vervanging toe wanneer deze beschadigd is, losgeraakt is of als de remmen in het geheel niet meer functioneren.

Het is uiterst belangrijk om uw rollator goed te verzorgen. Hier kunt u lezen hoe u uw Gemino rollator het beste kunt onderhouden.

Voor meer informatie over reparaties of service kunt u zich wenden tot de dichtstbijzijnde 100% Gemino dealer.

Veiligheid

Voldoet de Gemino rollator aan de veiligheidsnormen?

Alle Gemino rollators voldoen aan de CE-eisen en aan de eisen van ISO 11199-2 of ISO 11199-3. Dit is een internationale organisatie die de normen vaststelt om de veiligheid van de consument te waarborgen. Ook zijn de rollators goedgekeurd door een externe gecertificeerde test instituut genaamd Danak.

Daarnaast is een Gemino rollator voorzien van 6 geïntegreerde reflectoren die u helpen om goed zichtbaar te zijn. Sunrise Medical biedt zelfs de mogelijkheid om verlichting op uw rollator te zetten. Zo bent u extra veilig.

Door toedoen van de gebruiksvriendelijke handvatten met antislip is het zeer eenvoudig om uw rollator en de remmen ervan te bedienen. Ook zijn de rollators van Sunrise Medical zeer stabiel dankzij het gebruik van hoogwaardige bestanddelen die zorgen voor de stevige constructie.

Hoe kan ik veilig mijn rollator gebruiken?

Heeft u extra ondersteuning nodig? Een rollator is hiervoor een goed hulpmiddel. Met een rollator kunt u weer zelfstandig op pad. Bijvoorbeeld voor een ritje met de bus, een wandelingetje door het park of boodschappen halen in de supermarkt. Met de juiste steun, kunt u weer genieten van uw vrijheid. Maar om het meest uit uw ondersteuning te halen, is het belangrijk dat u de rollator veilig en goed gebruikt. Daarom delen wij vijf tips met instructies.

Vijf tips om een rollator veilig te gebruiken

Tip 1: Stel uw rollator goed af

Het komt regelmatig voor dat rollators niet goed zijn afgesteld. Hierdoor krijgt u een verkeerde loophouding, wat kan zorgen voor vervelende klachten. Denk hierbij aan rug-, nek- of schouderpijn. Daarnaast is een verkeerde loophouding onveilig. Staan de duwhandvatten te laag afgesteld? Dan biedt een rollator onvoldoende steun. Zorg daarom dat uw rollator goed is afgesteld. Lees hier waar u op moet letten. Bij onze Gemino dealers bent u verzekerd van advies en ondersteuning. Hier kunt u terecht met uw vragen, maar ook voor hulp bij het afstellen.

Tip 2: Zorg ervoor dat u goed zichtbaar bent

Wanneer u met een rollator gaat wandelen, is het erg belangrijk dat u goed zichtbaar bent. Als het slecht weer is of het buiten donker is, kan het zijn dat de omgeving u minder goed ziet. Daarom zijn alle Gemino rollators standaard uitgerust met zes geïntegreerde reflectoren. Om u extra veilig voort te bewegen met de rollator is het advies om ook verlichting op uw rollator te plaatsen.

 

Tip 3: Installeer een sleeprem

Een rollator biedt zelf al lichte weerstand om ervoor te zorgen dat het hulpmiddel niet plotseling vooruit rolt wanneer u daar niet op berekend bent. Toch is het aan te raden om ook een sleeprem op de rollator te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de rollator niet wegrolt wanneer u deze loslaat, maar het biedt ook extra veiligheid wanneer u bijvoorbeeld een stoepje of helling afloopt. Wanneer u geen sleeprem gebruikt, is het sowieso altijd verstandig om op deze momenten een beetje de remmen om de controle over uw looppas te bewaren

 

Tip 4: Plan af en toe een onderhoudsbeurt

Om ervoor te zorgen dat uw veiligheid gewaarborgd blijft, moet u de rollator goed onderhouden en soms laten checken. Door deze controles weet u hoe de remmen ervoor staan en of onderdelen geen slijtage vertonen. Ondanks dat de Gemino rollators van hoge kwaliteit zijn, is het raadzaam om te weten de rollator goed is afgesteld en het hulpmiddel u voldoende stabiliteit blijft bieden.

 

Tip 5: Neem tijdens wandelingen voldoende rust

Uw veiligheid is extra gewaarborgd als u tijdens een wandeling voldoende rust neemt. Lopen kan erg inspannend zijn. Zorg daarom voor genoeg rustmomenten en verdeel uw energie. Zo kunt u ervoor kiezen om even bij te komen op een bankje, maar u kunt de Gemino rollator ook voorzien van een rugsteun. Hierdoor kunt u in elke situatie ervoor kiezen om even te gaan zitten.

Vergoeding

Heb ik recht op een rollator vergoeding?

U bent opzoek naar een geschikt hulpmiddel om weer zelfstandig en zelfverzekerd op pad te gaan. Het is daarom logisch dat u wilt weten wat de mogelijkheden zijn om dit te financieren. Daarom leggen wij u alles uit over de mogelijkheden voor het vergoeden van een rollator.

Een rollator vergoeden: vier situaties

Sinds 2013 vergoeden zorgverzekeraars de rollator niet meer vanuit het basispakket. Dit betekent dat u in de meeste gevallen geen vergoeding ontvangt voor de rollator. Er zijn een aantal situaties waarin u wel steun ontvangt. Lees de verschillende situaties hieronder.

 

Situatie 1: Dekking vanuit aanvullende verzekering

De basisverzekering dekt helaas de rollators niet meer. Maar heeft u een aanvullende verzekering? Informeer dan bij uw zorgverzekering of de rollator vergoed wordt. Gemino kan helaas geen voorspelling doen of u wel of geen vergoeding ontvangt. De verzekeraar maakt deze beslissing. Een aantal verzekeraars waarvan bij ons bekend is dat zij een compensatie geven, zijn VGZ, Menzis, CZ en Zorg en Zekerheid.

 

Situatie 2: Rollator vergoeding vanuit Wmo

Heeft u de rollator langer dan zes maanden nodig? Er is een kans dat u via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of de Zorgvezekeringswet aanspraak kunt maken op een rollator. Deze wet helpt mensen op het gebied van vervoer, wonen, huishouden en maatschappelijke activiteiten. Zo ondersteunt de wet mensen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Meer over weten over een rollator via Wmo of een aanvraag doen? Maar aan afspraak bij het Wmo-loket in uw gemeente. Een huisarts, fysio- of ergotherapeut kan uw aanvraag ondersteunen.

 

Situatie 3: Medische indicatie 

Heeft u vanwege medische redenen een rollator nodig? Dan heeft u een grotere kans om de rollator vergoed te krijgen bij uw verzekeraar. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, moet u een medische diagnose aanvragen bij uw arts of behandelend specialist. Wij bespreken twee gevallen waarin u waarschijnlijk recht hebt op een rollator.

 • Een Parkinson rollator
  Parkinson rollators worden door een aantal verzekeraars vergoed. Van het Zilveren Kruis, CZ en Menzis weten wij dat dit het geval is. Neem contact op met uw verzekeraar.
 • Complexe rollator of loopwagen
  Heeft u baat bij een loopvoorziening vanwege complexe problematiek? Dan worden de kosten vaak gedekt door de verzekeraar. Denk hierbij aan een stoornis aan het evenwichtsorgaan, problemen met het uithoudingsvermogen of aandoening in de onderrug.

 

Situatie 4: Zelf een rollator kopen of huren

Komt u niet in aanmerking voor een vergoeding via de verzekering of ondersteuning via de Wmo? Dan kunt u er ook voor kiezen om zelf een rollator te kopen of te huren. U kunt een van onze Gemino dealers bezoeken. Hier krijgt u uitstekend advies. Wij zoeken samen met u de rollator die exact past bij uw situatie en leefstijl. Hierdoor vindt u het hulpmiddel dat goed aansluit bij uw voorkeuren.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op!
Of bel naar 088 – 50 12345