Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

Rollator vergoeding

In principe krijgt u geen vergoeding voor uw rollator. Sinds 2013 worden eenvoudige rollators niet langer gedekt door de zorgverzekeraar. Ook niet als u een aanvullende zorgverzekering heeft. Er zijn echter specifieke situaties waarin u toch een rollator vergoeding kunt krijgen. Benieuwd welke situaties dat zijn? Wij leggen het graag aan u uit.

Rollator vergoeding voor eenvoudige rollatorsrollator vergoeding

Heeft u een eenvoudige rollator nodig om uw mobiliteit te vergroten? Dan krijgt u helaas geen vergoeding. Wij willen u echter wel wijzen op drie tips:

Vergoeding via Wmo

Heeft u de rollator langer nodig dan zes maanden? Dan heeft u kans dat dit vergoed wordt vanuit de Zorgverzekeringswet of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet stimuleert zelfstandig wonen en deelnames aan de maatschappij.

Bijzondere bijstand

Kunt u de rollator niet betalen? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding vanuit ‘bijzondere bijstand’. Uw gemeente bepaalt of u hiervoor in aanmerking komt.

Korting via zorgverzekeraar

Bij sommige zorgverzekeraars krijgt u korting op vertoon van uw zorgpas. Daarmee kunt u de aanschaf van uw rollator niet volledig dekken, maar alle kleine beetjes helpen.

Rollator vergoeding voor aangepaste rollators

Heeft u om medische redenen een aangepaste rollator nodig? Dan wordt het een ander verhaal. In de volgende situatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding:

Parkinson rollator

Een aantal verzekeraars vergoeden de aanschaf van uw Parkinson rollator. Wij weten bijvoorbeeld dat Zilveren Kruis, Menzis en CZ een rollator vergoeding geven.

Bekijk de Gemino Parkinson rollator >>

Loopwagen (complexe rollator)

Als u complexe problematiek heeft, zoals stoornissen in uw evenwichtsorgaan, uw onderlijf of uw uithoudingsvermogen, dan heeft u baat bij een loopvoorziening. Ook wel loopwagen genoemd. Deze kosten worden meestal gedekt door de zorgverzekeraar.

Hoe krijg ik een rollator vergoeding van mijn zorgverzekering?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor uw rollator, vraagt u een medische diagnose aan. Dat kan bij uw arts of behandelend specialist. Wij kunnen helaas geen voorspelling geven of u recht heeft op een vergoeding. Dat bepaalt de zorgverzekeraar.

Wij weten bijvoorbeeld dat Zilveren Kruis, VGZ, Menzis en CZ compensatie geven. Dus als u daar verzekerd bent, dan raden wij u aan om zo snel mogelijk een aanvraag te doen.

Komt u inderdaad in aanmerking voor een vergoeding? Goed nieuws! De rollator wordt gedekt vanuit uw basisverzekering en u betaalt geen eigen risico.

Oriënteer alvast op rollators

Het kan geen kwaad om alvast te kijken welke rollator u nodig heeft. Want of u nu een vergoeding krijgt of niet; u heeft de rollator nodig. Het zal uw mobiliteit enorm verhogen!