Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

Ontdek onze 5 tips voor veilig gebruik van uw rollator!

Hoe kan ik veilig mijn rollator gebruiken?

Heeft u extra ondersteuning nodig? Een rollator is hiervoor een goed hulpmiddel. Met een rollator kunt u weer zelfstandig op pad. Bijvoorbeeld voor een ritje met de bus, een wandelingetje door het park of boodschappen halen in de supermarkt. Met de juiste steun, kunt u weer genieten van uw vrijheid. Maar om het meest uit uw ondersteuning te halen, is het belangrijk dat u de rollator veilig en goed gebruikt. Daarom delen wij vijf tips met instructies.

 

Vijf tips om een rollator veilig te gebruiken

Tip 1: Stel uw rollator goed af

Het komt regelmatig voor dat rollators niet goed zijn afgesteld. Hierdoor krijgt u een verkeerde loophouding, wat kan zorgen voor vervelende klachten. Denk hierbij aan rug-, nek- of schouderpijn. Daarnaast is een verkeerde loophouding onveilig. Staan de duwhandvatten te laag afgesteld? Dan biedt een rollator onvoldoende steun. Zorg daarom dat uw rollator goed is afgesteld. Lees hier waar u op moet letten. Bij onze Gemino dealers bent u verzekerd van advies en ondersteuning. Hier kunt u terecht met uw vragen, maar ook voor hulp bij het afstellen.

Tip 2: Zorg ervoor dat u goed zichtbaar bent

Wanneer u met een rollator gaat wandelen, is het erg belangrijk dat u goed zichtbaar bent. Als het slecht weer is of het buiten donker is, kan het zijn dat de omgeving u minder goed ziet. Daarom zijn alle Gemino rollators standaard uitgerust met zes geïntegreerde reflectoren. Om u extra veilig voort te bewegen met de rollator is het advies om ook verlichting op uw rollator te plaatsen.

 

Tip 3: Installeer een sleeprem

Een rollator biedt zelf al lichte weerstand om ervoor te zorgen dat het hulpmiddel niet plotseling vooruit rolt wanneer u daar niet op berekend bent. Toch is het aan te raden om ook een sleeprem op de rollator te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de rollator niet wegrolt wanneer u deze loslaat, maar het biedt ook extra veiligheid wanneer u bijvoorbeeld een stoepje of helling afloopt. Wanneer u geen sleeprem gebruikt, is het sowieso altijd verstandig om op deze momenten een beetje de remmen om de controle over uw looppas te bewaren

 

Tip 4: Plan af en toe een onderhoudsbeurt

Om ervoor te zorgen dat uw veiligheid gewaarborgd blijft, moet u de rollator goed onderhouden en soms laten checken. Door deze controles weet u hoe de remmen ervoor staan en of onderdelen geen slijtage vertonen. Ondanks dat de Gemino rollators van hoge kwaliteit zijn, is het raadzaam om te weten de rollator goed is afgesteld en het hulpmiddel u voldoende stabiliteit blijft bieden.

 

Tip 5: Neem tijdens wandelingen voldoende rust

Uw veiligheid is extra gewaarborgd als u tijdens een wandeling voldoende rust neemt. Lopen kan erg inspannend zijn. Zorg daarom voor genoeg rustmomenten en verdeel uw energie. Zo kunt u ervoor kiezen om even bij te komen op een bankje, maar u kunt de Gemino rollator ook voorzien van een rugsteun. Hierdoor kunt u in elke situatie ervoor kiezen om even te gaan zitten.