Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

Een rollator inklappen

Elke rollator is net weer even anders. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat u graag uitleg wilt over het inklappen van uw Gemino rollator. Gelukkig is het opvouwen van al onze modellen zeer eenvoudig door het unieke vouw-kliksysteem. Dit systeem is met zorg ontworpen, zodat u gemakkelijk, veilig en snel uw rollator kunt opvouwen en opbergen.

Uw rollator inklappen in vijf snelle stappen

rollator inklappen stap 1 sta achter rollator

Stap 1: Ga achter uw rollator staan

Om de rollator op te bergen, moet u achter de rollator gaan zitten of staan. Onthoud dat u dus ergens anders steun uit moet halen tijdens het opbergen van uw rollator.

 

rollator inklappen stap 2 zet rollator op rem

Stap 2: Zet de rollator op de rem

U wilt natuurlijk niet dat de rollator wegrolt wanneer u deze opvouwt. Zet de rollator daarom op de rem. Zo bent u er zeker van dat de rollator tijdens het opvouwen op dezelfde plek blijft staan.

 

rollator inklappen stap 3 trek handgreep omhoog

Stap 3: Trek de handgreep omhoog

Op het zitje van de rollator bevindt zich een handgreep. Trek deze omhoog. Hier hoeft u niet veel spierkracht voor te gebruiken. Het vouw-klik-systeem is namelijk bijna geheel automatisch.

 

rollator inklappen stap 4 trek tot klik

Stap 4: Vouw de rollator tot u een klik hoort

Hijs de handgreep ver genoeg omhoog. Wanneer de rollator is opgevouwen, hoort u een klik. Zo bent u er zeker van dat de rollator in de opbergstand staat.

 

rollator inklappen stap 5 duw handvatten samen

Stap 5: Duw de handvatten samen

Als laatste stap duwt u de handvatten samen. Hierdoor is de rollator het meest plat en het meest compact. Zo kan de rollator gemakkelijk worden opgeborgen of  worden meegenomen.

De voordelen van een ingeklapte rollator

Maakt u regelmatig gebruik van het openbaar vervoer of gaat u vaak op pad? Het gemakkelijke vouw-kliksysteem van de Gemino rollators biedt u veel voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat het opvouwen van de rollator zeer snel gaat. De rollator kan daardoor ook gemakkelijk opgeruimd worden. Ook in een huis met minder opbergruimte. Door de handvatten omlaag te duwen in de laagste positie, maakt u de rollator zo klein mogelijk. Zo past een opgevouwen rollator gemakkelijk in de auto. Daarnaast biedt de rollator zelfs in een opgevouwen stand nog voldoende steun om u door kleinere ruimtes te bewegen of om extra houvast te hebben.