Heeft u een vraag? Bel 088-501-2345
  • Tekstgrootte: A A A

Wat is de beste rollator voor buiten?

Gaat u graag naar buiten? Dan is een buiten rollator echt iets voor u. Hiermee kunt u lange afstanden afleggen en verschillende terreinen bewandelen. Van bospaden tot hobbelige straten en van de stoep tot drempels. Maar wat is nu de beste rollator voor buiten? Wij leggen het graag aan u uit. Daarnaast geven we tips voor als u met de rollator door de regen moet.

Eigenschappen van een goede buiten rollator

Niet elke rollator is geschikt voor het buitenleven. Waar moet u op letten als u een buiten rollator aanschaft?

  • Lichtgewicht. Het is belangrijk dat de buiten rollator lichtgewicht is. Dan kost het minder moeite om de rollator voort te duwen. Daarnaast kunt u de rollator gemakkelijk vervoeren, bijvoorbeeld in de auto of in de trein.
  • Massieve banden. Goede buiten rollators hebben grotere wielen voor extra stabiliteit. Dat kunnen zowel luchtbanden als rubberbanden zijn.
  • Weersbestendig. Het zou zonde zijn als uw rollator gaat roesten na een flinke hoosbui. Kies daarom voor een rollator die tegen regen, wind en kou bestand is.
  • Geschikt voor accessoires. Kies een buiten rollator die kan worden uitgebreid met handige accessoires. Zoals een rugsteun, een stokhouder, een rollator paraplu, een tas of een tafelblad.

Onze favoriete buiten rollators

Er zijn een aantal rollators die goed scoren op bovenstaande punten. Alvast inspiratie opdoen? Hieronder introduceren wij onze favoriete rollators voor buiten.

Gemino 60 buiten rollator

Wat ons betreft is de Gemino 60 de beste buiten rollator uit ons assortiment. De rollator is extra breed en heeft massief rubberen banden. Dat maakt de rollator geschikt voor elk terrein. Daarnaast is deze buiten rollator enorm stevig, voor extra stabiliteit.

Ontdek de voordelen van Gemino 60

Gemino 60 Walker

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Gemino 60 Walker ideaal om mee te wandelen. Het is een lichtgewicht rollator met goede rem en échte reflectoren. Dankzij de extra grote luchtbanden ervaart u extra stabiliteit en ondersteuning.

Bekijk de Gemino 60 Walker Rollator

Gemino 30: lichtgewicht rollator

De Gemino 30 is een lichtgewicht rollator met uitstekende prestaties, binnen én buiten. Met deze buiten rollator ervaart ultieme stabiliteit en maximale wendbaarheid. Wat deze rollator extra fijn maakt: de rugband en de afneembare mand.

Meer weten over Gemino 30

Rollator in de regen

Het is onvermijdelijk dat u een keer met de rollator door de regen loopt. Met de juiste voorbereiding hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Met onderstaande tips kunt u veilig naar buiten als het regent.

Wees extra goed zichtbaar

Het is belangrijk dat u goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Al helemaal als het regent, want dan verslechtert het uitzicht. Wilt u veilig uw rollator kunnen gebruiken, ook als het regent? Investeer dan in betrouwbare rollator verlichting.

Blijf droog met de rollator paraplu

Met behulp van accessoires bereidt u uw rollator en uzelf voor op de regen. Onze favoriete regen accessoire is de rollator paraplu. Deze paraplu monteert u aan uw rollator, zodat u beide handen vrij heeft.

Een andere optie is de rollator regencape (ook wel regenponcho genoemd). Dat is een ruime regenhoes waarmee u uzelf en uw rollator afdekt.

Neem de tijd

Haastige spoed is zelden goed. Al helemaal als u met de rollator in de regen loopt. Hoewel de meeste buiten rollators erg stabiel zijn, kunt u uitglijden over het gladde wegdek. Daarom adviseren wij om het rustig aan te doen, al helemaal tijdens het oversteken.

Meer weten over buiten rollators?

Hopelijk weet u nu waar u op moet letten bij de aanschaf van een buiten rollator. Wilt u graag extra informatie ontvangen over de mogelijkheden? Geen enkel probleem!