Een onderdeel van mijn Gemino rollator is versleten. Waar kan ik dit laten vervangen?

Sunrise Medical adviseert om afgezien van kleine lakreparaties, het verwisselen van wielen en het bijstellen van de remmen, reparaties uitsluitend uit te laten voeren door bevoegd personeel van uw dealer.

Rollator onderdelen kunt u het beste laten vervangen bij de 100% Gemino dealer waar u uw Gemino rollator heeft gekocht. Bent u genoodzaakt om per direct uw rollator onderdeel te vervangen? Lees dan de bijgesloten rollator handleiding aandachtig door. Bent u uw rollator handleiding verloren? U kunt op de productpagina onder het kopje ‘documentatie’ de handleiding van uw rollator terugvinden.

Gemino rollator remmen instellen en afstellen

U kunt eenvoudig controleren of de rollator remmen goed zijn afgesteld door te testen of op beide wielen evenveel remkracht wordt uitgeoefend. Merkt u dat u tijdens het remmen te ver naar links uitwijkt met de rollator? Dan moet u dus de rechter rollator rem opnieuw afstellen. Zorg ervoor dat u tijdens het afstellen van de rollator remmen circa 2 mm afstand houdt tussen het remblokje en de rem. Als u de rollator in parkeerstand zet, mag het remblokje niet tegen het rubber van het wiel worden aangeduwd. Zo beschadigt u namelijk het wiel van de rollator.

Remkabel rollator vervangen

Wij adviseren reparaties uitsluitend uit te laten voeren door bevoegd personeel. Dat geldt ook voor het vervangen of repareren van de remmen van uw rollator. De remkabel van uw rollator laten vervangen kunt u laten doen bij de dichtstbijzijnde 100% Gemino dealer.

Wanneer is de remkabel van uw rollator aan vervanging toe? Als u niet in staat bent de bovenstaande handelingen voor het afstellen van uw rollator uit te voeren kan het zijn dat uw remkabel aan vervanging toe is. Een remkabel voor een rollator is ook aan vervanging toe wanneer deze beschadigd is, losgeraakt is of als de remmen in het geheel niet meer functioneren.

Het is uiterst belangrijk om uw rollator goed te verzorgen. Hier kunt u lezen hoe u uw Gemino rollator het beste kunt onderhouden.

Voor meer informatie over reparaties of service kunt u zich wenden tot de dichtstbijzijnde 100% Gemino dealer.

Gerelateerde berichten

Reacties zijn gesloten.